Welkom op de website van Scheiden met Floris. Ik ben Floris Heuyerjans en werk sinds 2010 als zelfstandig scheidingsbemiddelaar. In de afgelopen jaren heb ik dan ook behoorlijk wat ervaring opgedaan in het begeleiden van stellen bij hun scheiding. Een enorm ingrijpende gebeurtenis in jullie leven en dat van jullie kinderen, waarbij het belangrijk is om de juiste zaken vast te leggen. Tijdens een scheiding word je niet alleen geconfronteerd met heftige emoties, maar ook met heel veel praktische dingen die op dat moment geregeld moeten worden. Het is prettig als je dan rust kunt vinden bij een onafhankelijke derde partij die met je meedenkt.

Ervaren in scheidingsmediation en financieel advies

Voordat ik in 2010 besloot om scheidingsbemiddelaar te worden, ben ik werkzaam geweest in de bank-en verzekeringswereld. Hier heb ik veel kennis opgedaan over financiële dienstverlening, management en coaching. Op deze gebieden heb ik ook vele opleidingen en trainingen gevolgd. Deze opgedane kennis en vaardigheden komen van pas in mijn werk als mediator. Inmiddels heb ik al veel situaties voorbij zien komen. Iedere situatie vraagt om een andere aanpak en dat maakt het werk voor mij uitdagend.

Mediation met een luisterend oor

Tijdens onze gesprekken ben ik niet alleen jullie adviseur, maar bied ik ook een luisterend oor. Ik vind het belangrijk dat alle partijen naar elkaar blijven luisteren, alleen op die manier kunnen afspraken gemaakt worden. Het is mijn rol om ervoor te zorgen dat jullie je niet alleen laten leiden door emoties, maar ook rationele beslissingen nemen. Deze hebben immers grote invloed op jullie toekomst en die van jullie kinderen. In de praktijk blijkt dat het vrijwel altijd mogelijk is om uiteindelijk te komen tot duidelijke afspraken waarin beide partijen zich kunnen vinden.

Certificeringen

Ik beschik over de benodigde certificeringen om mijzelf MfN Registermediator te mogen noemen. Het MfN-register (voormalig NMI-register) is een door de markt en de Rechtspraak erkend kwaliteitsregister voor mediators. High Trust is de basis voor samenwerking tussen Raad en rechtsbijstandverleners. High Trust maakt het proces van verlenen van gesubsidieerde rechtsbijstand eenvoudiger door een duurzame samenwerking. Het ADR Register certificeert wereldwijd (arbiters, conflictcoaches, mediators, onderhandelaars) en is 100% onafhankelijk. Daarnaast ben ik ook lid van de kring van scheidingsspecialisten.