Samen een brug slaan naar een nieuwe toekomst

Je scheiding goed regelen en samen een brug slaan naar een nieuwe toekomst

Bezit bindt mensen. Wie gaat scheiden komt daar al snel achter. 

Want je bouwt samen veel op tijdens een langdurige relatie. Je hypotheek – vaak gebaseerd op twee inkomens – gemeenschappelijke rekeningen, spullen van geldelijke en emotionele waarde. En je meest dierbare ‘bezit’; jullie kinderen… Hoe komt dit allemaal goed?

Je gedachten tuimelen over elkaar
Gevoelens van wanhoop wissel je af met foeteren op jezelf, omdat je relatie niet gelukt is. Juist in deze hectische periode moet je van alles regelen. Samen met je ex, die zomaar ineens het roer omgooit en een heel nieuw leven wil beginnen. Bij instanties waarvan je begint te vermoeden dat ze je expres tegenwerken. Moet je samen met deze aanstaande ex naar de notaris voor jullie kinderen? En naar de bank – tijdens kantooruren, ook dat nog – om de gemeenschappelijke rekening op te heffen? Overeenstemming vinden over de waarde van jullie huis en hypotheek?

Je omgeving voorziet je, goedbedoeld, van tegenstrijdige adviezen over hoe je je scheiding (lees: je ex) moet aanpakken, over alimentatie, de zorg voor je kinderen en waar je wel tijdelijk wonen kan. Terwijl jij alleen maar denkt: ‘Hoe kom ik uit deze nachtmerrie?’

Scheiden doet pijn
“Onthuwelijken” maakt de weg vrij voor geluk, het geeft je een nieuwe kans om samen op een andere manier gelukkig te worden. Door elkaar daarin te steunen maak je het voor elkaar en de kinderen veel rustiger. Scheiden met Floris is daarin gespecialiseerd. De mensen bij mij aan tafel kunnen zo met goede begeleiding en expertise alles samen goed en eerlijk regelen. Dat geeft rust. Mede doordat ik deze periode zo nauw bij de mensen ben betrokken voelt het zo dat ik een ‘tijdelijk’ lid van de familie ben. Ik probeer iedereen zo goed mogelijk te helpen, gelukkig lukt dat bijna altijd.”

Bevrijd jezelf van al die onrust door samen een brug te slaan naar de toekomst

Scheiden met Floris helpt jullie graag stapsgewijs met alle zaken die je moet regelen rondom de scheiding. Het maakt jullie scheiding overzichtelijk als je weet welke zaken voor jullie belangrijk zijn om te regelen. Dat geeft rust en vertrouwen in de toekomst. Samen met je ex-partner werken we gezamenlijk naar een convenant en een goed ouderschapsplan dat nu werkt maar ook in de toekomst.

Ongedwongen onthuwelijken in de praktijk
Heb je behoefte aan meer heldere en praktische informatie met goede en bruikbare tips. Voor degenen die daar behoefte aan hebben heb ik een e-book geschreven “Ongedwongen onthuwelijken”. Hierin staan 7 tips voor een ongedwongen voorbereiding voor een beëindiging van een huwelijk of een andere samenlevingsvorm. Dit e-book is helemaal gratis en voor niets te downloaden via: https://kijk-op.nl/onthuwelijken/

 

Lijkt het jullie wat om op deze begripvolle wijze uit elkaar te gaan en een brug te slaan naar de toekomst? Neem dan gerust contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Indien er naar aanleiding van deze blog vragen of opmerkingen zijn kun je ook contact met mij opnemen of een vraag stellen: https://scheidenmetfloris.nl/contact/