Relaties en Corona tijd

In deze Corona tijd worden relaties behoorlijk op de proef gesteld.In deze Corona tijd worden relaties behoorlijk op de proef gesteld. Zeker voor de stellen die al min of meer besloten hebben dat uit elkaar gaan voor hen de beste optie is.

Laten we het dan toch maar samen proberen de relatie in de Corona tijd gezellig houden. Dat is het credo voor deze corona tijd waar onze bewegingsruimte door de overheidsmaatregelen tijdelijk is ingeperkt. Dat is zeker het geval doordat nu de kinderen niet naar school kunnen en thuiswerken de norm aan het worden is.

 

Wie nog niet zeker is of uit elkaar gaan wel de juiste stap is, moet het zeker volhouden en samen trachten leuk maken tijdens deze corona tijd. Maar hoe doe je dat?

Terug naar de basis

Jullie kinderen hebben geen behoefte aan nog meer veranderingen en zijn het liefst in hun eigen en vertrouwde omgeving en dus gewoon bij jullie, hun ouders. En als dat op een relaxte manier kan, dan hebben ze het vaak al redelijk snel naar hun zin. Geef ze daarom jullie aandacht en maak er samen wat van.

Of je nu weggaat of niet, spendeer tijd in de buitenlucht. Ga (samen) wandelen, fietsen of indien mogelijk sporten en maak daarmee je hoofd leeg. Een ander alternatief is, en als je daar al weken naar verlangt, gebruik deze tijd eens om eens een keer lekker uit te slapen of een goed boek te lezen.

Met elkaar praten

Een gebrekkige communicatie is de nummer één als het aankomt op scheiden. Veel stellen verleren het om met elkaar te praten (of hebben het echt nooit gekund). Je kunt het beste gevoelige onderwerpen vermijden, maar soms moet je toch even wat tegen elkaar zeggen.

Hier enkele tips en wat voorbeelden

Dit enkel en alleen met de bedoeling om er toch voor jezelf en je gezin er toch wat van te maken.

Vrouwen nemen zich voor om niet onzeker te praten; formuleer daarom kort, bondig en duidelijk wat je wilt. Punt. Dus geen onzinnige en onnodige toevoegingen. Geen ellenlange verhalen (wel doen met vriendinnen, maar beslist niet met je man of partner). En zeker niet in de laatste zin met de vragende vorm, …. toch?!

Verder vermijd je verontschuldigingen, want daarmee breng je jezelf ongewenst in een ondergeschikte positie. Houd daarbij altijd je eigen emoties in bedwang (of brul desgewenst even op het toilet of werk je make-up even bij) en ga wat leuks doen.

Als je wilt dat hij wat doet: vraag het direct – geef geen hints. Werkte niet vóór Corona, dus tijdens deze Corona tijd ook zeer zeker niet.

Ook mannen kunnen hun steentje bijdragen aan een goede communicatie thuis, waardoor de Corona tijd beheersbaar blijft. Overleg eerst met je partner, vóórdat je zelf eenzijdig iets beslist. Vertel eens wat persoonlijks (graag iets wat beiden leuk kunnen vinden). Snauw – of erger, schreeuw – niet tegen je vrouw en je kinderen. Betuttel ze daarentegen ook niet met ‘schatje, moppie, hartje, liefje.’

En als ze je voor deze één keer heel direct vraagt de vaatwasser uit te ruimen of de was op te hangen of iets op te ruimen, kom dan wel graag meteen in actie.

Mocht dit alles en de beste bedoelingen toch helaas niet werken? Dan bent u van harte welkom bij mij om dit samen te bespreken en in overleg samen tot realistische en werkbare oplossingen kunnen komen.

Scheiden met Floris richt zich volledig op de begeleiding van mensen die uit elkaar gaan. Bij alle onderwerpen die hierbij komen kijken, waarbij goede afspraken over de kinderen en de woonoplossingen voorop staan. Met verstand van zaken en op een eerlijke en praktische manier.