Voordeel van scheiden – Heeft scheiden voordelen ?

Pardon ?! Heeft scheiden voordelen dan? Scheiden is toch lijden, hoe durft iemand dit als titel te kiezen… Een belachelijk idee! Of toch niet?

Hier een mening uit de praktijk van een inmiddels gescheiden vrouw. Sinds haar scheiding kan ze nu elk ander weekend uitslapen omdat ze niet meer de continue zorg heeft voor haar licht gehandicapte zoon. Iets wat voor haar binnen de relatie 24/7 de norm was. Financieel heeft ze het nu minder, maar de vrijheid is heerlijk.

Of de zichzelf hervindende vrouw, die na een onevenwichtige relatie van enkele jaren met haar kinderen in de kamer staat te zingen en te dansen. Ja, financieel is het nu minder. Maar wat heerlijk om je eigen, malle zelf te kunnen zijn.

Of de man die erachter komt dat er na een scheiding heus nog wel geld overblijft om leuke dingen te blijven doen; de opluchting die het hem geeft.

Een scheiding kan een keuze voor vrijheid zijn. We kunnen ervoor kiezen om onszelf te bevrijden. Zeker als de relatie die voelt als een juk, een sleur of een te strak korset. We kunnen voor onszelf opkomen. Weglopen van de muur waartegen we telkens opbotsen. Eindelijk inzicht krijgen hoe we er (financieel, mentaal, sociaal) voorstaan en zelf uitmaken wat er wel en wat er niet kan.

Toegegeven, niet elke gescheiden persoon kiest voor de scheiding. Soms is het hard werken om je leven weer op te bouwen. Maar je krijgt je leven terug, kan het opnieuw inrichten, dit keer zoals jij het wilt en zonder de belemmeringen van die ander.

Spijt? 

En ja, met 1 op de 3 stellen die uit elkaar gaan zijn er ook veel spijtoptanten. Personen die denken: ‘Had ik maar beter mijn best gedaan. Vastgehouden wat ik toen had.’ Soms is het daarvoor nog niet te laat.

Heel af en toe komen stellen er bij mij aan tafel achter dat ze toch niet willen scheiden. Niet om de rompslomp ervan maar omdat een scheiding niet de oplossing is voor hun probleem. Het signaal is gegeven, maar het is mogelijk nog niet te laat. Ze wagen nog een kans, samen. Ook die stellen wens ik heel veel geluk en succes met hun nieuwe toekomst.

Kijk en luister ook even naar het video verhaal van Bert en Helen die hier ook mee worstelen met een aantal tips van mij: https://youtu.be/kUZjsFWTpk4

Meer informatie

Voor nog meer informatie kun je ook gratis mijn e-book: “Ongedwongen Onthuwelijken”downloaden via de volgende link: https://kijk-op.nl/onthuwelijken/

Voor direct contact of vragen neem gerust contact met mij op: https://scheidenmetfloris.nl/contact/