Je wilt op een goede manier scheiden? Het kan echt!

Helaas eindigt een derde van alle huwelijken in een echtscheiding. Als je daarbij de vele niet getrouwde koppels optelt, kom je uit op een behoorlijk aantal relatiebreuken.

Een scheiding (of jullie nu wel of niet getrouwd zijn) heeft een grote financiële en emotionele impact. Op een, naar omstandigheden, goede manier uit elkaar gaan en in overleg alles regelen, kan dat ook? Een scheidingsbemiddelaar kan hierbij tijdens het scheidingsproces een belangrijke rol spelen. Met allebei de partners worden duidelijke en bindende afspraken gemaakt. In gezamenlijk overleg bedenken we oplossingen voor alles wat er bij de scheiding komt kijken. In een rustige, neutrale omgeving en op een respectvolle manier.

Goed scheiden kan bij Scheiden met Floris
Ik ben een ervaren (echt)scheidingsbemiddelaar en gecertificeerde MfN Mediator met Familie Accreditatie. De voordelen van een scheidingsbemiddelaar zijn de lage drempel, het complete aanbod en de duidelijke all-in prijs. Elke scheiding is uniek en jullie situatie bespreken we tijdens een eerste gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

In gezamenlijk overleg uit elkaar gaan
Ik werk uitsluitend voor partners die in gezamenlijk overleg uit elkaar willen gaan. Een ervaren scheidingsbemiddelaar (her)kent de impact die een scheiding heeft op het leven van de partners en eventuele kinderen. Goede communicatie is belangrijk. Niet alleen om de emotionele schade te beperken, maar ook om de scheiding op een eerlijke en correcte manier te regelen. Jullie hebben tenslotte ook goede tijden met elkaar meegemaakt. Gedurende het proces ben ik de vaste contactpersoon voor beide partners. Ik geef jullie overzicht en inzicht, waarmee je zelf prioriteiten kunt stellen. Maar ook duidelijkheid over de consequenties van keuzes die jullie moeten maken. En omdat iedere scheiding anders is, zijn de beste oplossingen ook in elke situatie verschillend.

Ouderschapsplan
Hebben jullie kinderen? Dan start jullie scheiding vaak met het opstellen van een ouderschapsplan. Deze is wettelijk verplicht bij een scheiding waarbij minderjarige kinderen betrokken zijn. Een scheiding is een rouwproces, dat vaak extra moeilijk is als er kinderen in het spel zijn. Tijdens onze gesprekken bespreken we niet alleen de praktische zaken, maar is er ook aandacht voor jullie emoties. Samen bekijken we wat er nodig is zodat jullie de kinderen goed kunnen begeleiden en zij meer in balans kunnen komen. Zo bespreken we bijvoorbeeld wanneer en hoe jullie het de kinderen gaan vertellen en wanneer de school op de hoogte gesteld wordt. Een goed ouderschapsplan zorgt voor duidelijkheid en is een goede basis voor een nieuw evenwicht met je kinderen en elkaar, ook na de scheiding.

Nieuw geluk
Aan tafel is er uiteraard ruimte voor emotie, maar dan wel met respect voor elkaar. Ik ben ervan overtuigd dat als je op een respectvolle manier uit elkaar gaat, de (rouw)verwerking beter verloopt. Ook zijn jullie (samen met de kinderen) beiden beter in staat om een nieuwe start te maken. Kinderen van ouders die op een dergelijke wijze uit elkaar gaan, zijn gelukkiger dan kinderen van ouders die verwikkeld zijn in een ‘vechtscheiding’. Als dat geen goed argument is?