Je relatie bijna voorbij? – Hoe kun je weer gelukkig worden?

Hoe herken je een breuk in je relatie en wat kun je hieraan doen?

Hoe geef je bij de ander aan dat het niet goed gaat zonder direct bang te zijn om elkaar te verliezen?

Symptomen en oorzaken van het niet meer gelukkig zijn in je relatie

Je bent niet meer gelukkig in je relatie en wat kunnen hiervan de oorzaken zijn. Hieronder een aantal van de meest voorkomende symptomen en oorzaken.

Jullie zijn op elkaar uitgekeken. De saaiheid en voorspelbaarheid in jullie relatie heeft de boventoon. Jullie komen de week door met vaste patronen en rituelen. De sjeu is eruit en hierdoor slaat ook de verveling toe. De seksuele behoeftes worden niet bevredigd.


De communicatie tussen jullie gaat steeds moeizamer. Dit kan komen omdat jullie karakters botsen. Hierdoor is er over verschillende onderwerpen verschil van mening tussen jullie. Jullie eigen wensen en behoeftes komen niet meer met elkaar overeen. Jullie ideeën over hoe ieder van jullie de toekomst zien wijken van elkaar af.
“Het gras bij de buren is altijd groener” luidt het spreekwoord. Het kan zijn dat één van beiden of beiden al het geluk hebben gezocht buiten de deur. Als dat geluk buiten de deur is beëindigd dan is dat nieuwe geluk dus ook daar (nog) niet gevonden. Hierdoor is er wel een vertrouwensbreuk ontstaan.


Bij het ouder worden kunnen mensen ook ander gedrag gaan vertonen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zelfspot, zwijgzaamheid en sarcasme. Dat nieuwe gedrag kan tot irritatie, frustratie en zelfs tot afkeer lijden.
Gezondheidsredenen of financiële problemen kunnen een oorzaak zijn. Hierdoor kan er sprake zijn van verwijt of juist een schuldgevoel. De ene partij heeft de ervaring de last te moeten dragen en mist hiervoor een stuk erkenning.
 

Is dit herkenbaar?

Dit geeft een niet echt bepaald prettig onderbuikgevoel en zijn er veel onzekerheden. Er komt een moment in je leven dat je niet alleen denkt maar ook het besluit neemt dat je zo niet verder wilt gaan. Wat kun je dan doen?

Tips:

Ga met elkaar in gesprek en maak je wensen bespreekbaar
Wees vergevingsgezind, richt je niet op het verleden maar richt je samen op de toekomst
Deel je ervaringen en wees oprecht geïnteresseerd in elkaar en kom hierdoor weer in gesprek met elkaar
Kijk en luister ook naar mijn video https://youtu.be/OeG699oyRhM
Je relatie
 

En wat nu?

Indien er nog voldoende wederzijdse gevoelens zijn en er ook gemeenschappelijke doelen in het leven zijn waarom zou je dan je relatie willen beëindigen. Het loont de moeite om dit samen eerst te onderzoeken en er ook samen achter te komen of je samen weer gelukkig kunt worden in je relatie. Of samen tot de conclusie komen dat de wederzijdse behoeften en verschillen te groot zijn en een breuk in je relatie de enige juiste optie zal zijn.

Voor meer tips en suggesties download gratis mijn e-book Ongedwongen Onthuwelijken: https://kijk-op.nl/onthuwelijken/