De scheidingsmelding – onthuwelijken

Het verleden 

Jullie waren verliefd en konden samen de hele wereld aan.

Ooit hebben jullie elkaar het ja-woord gegeven tot het oneindige.

Het heden 

Je komt erachter dat de ware toch niet de ware blijkt te zijn

Je beseft ook dat bepaalde dingen nooit meer worden zoals ze waren

Er is een kink in de kabel gekomen en deze gelofte kan geen stand meer houden

Als je uit elkaar gaat dan is het beter om elkaar te helpen dan om elkaar te kwetsen

 

De scheidingsmelding

Plan een rustig moment in en bespreek dit samen. Boosheid en verwijten over en weer zullen niet werken. Elkaar beschuldigen helpt dus echt niet.

Wees eerlijk en openhartig dan zal dit juist voor helderheid en opluchting zorgen.

Dit is wel heel makkelijk gezegd maar neem van mij aan dat dit één van de moeilijkste boodschappen is om te zeggen en ook om te ontvangen.

Onthuwelijken of scheiden

Je bent dus geen expert in Onthuwelijken of scheiden en maakt zoiets maar één keer of in  incidentele gevallen twee of drie keren in je leven mee. Je hebt op dit vakgebied dus geen expertise.

Hoewel er op het grote internet veel te vinden is om veel kennis eigen te maken blijkt dit in de praktijk toch erg lastig te zijn.

Heb je wel aan alles gedacht?

In een relatief kort tijdsbestek moeten er belangrijke en ingrijpende beslissingen worden genomen. Verkeerde beslissingen kunnen mogelijk later grote (financiële) vervelende gevolgen hebben.

Tips

Schakel iemand in die persoonlijk betrokken is maar ook weer niet emotioneel gebonden.

Ik kan jullie helpen alle eindjes weer aan elkaar te knopen zodat jullie beiden ieder voor zich weer verder kunt. Maak een vrijblijvende afspraak https://scheidenmetfloris.nl/contact/

Kijk ook naar mijn video waarin ik uitleg hoe je dit lastige onderwerp bespreekbaar kant maken. Hoe vertel je dat je wilt scheiden zonder de ander te kwetsen?

In deze video geef ik enkele tips hoe je dit het beste kunt aanpakken. https://www.youtube.com/watch?v=r7kvRmVkvPw&feature=youtu.be

Voor meer tips en ontvang gratis mijn e-book Ongedwongen Onthuwelijken en stuur een mail naar mail@scheidenmetfloris.nl.